Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Smith anser att spelarna, som knäböjer för att dra uppmärksamhet till hur minoriteter behandlas, inte på något sätt vanärar landet eller flaggan, vilket bland andra USA:s president Donald Trump ivrigt hävdat.

NFL SPELARFACKET STÖTTAR SINA MEDLEMMAR

Uttalandet kommer efter ännu en helg med protester. Vicepresidenten Mike Pence lämnade matchen mellan Indianapolis och San Francisco sedan ett 20-tal spelare i bortalaget knäböjt under nationalsången i USA:s proffsliga för amerikansk fotboll, och Dallas ägare Jerry Jones sade att spelare som inte står upp inte kommer att få spela.

”Jag ser fram emot dagen när ledningen enas och verkligen omfamnar och lär ut vad flaggan står för: frihet och rättvisa för alla. Vi ser fram emot att fortsätta diskutera det med dem”, säger DeMaurice Smith.

Sportkanalen ESPN har stängt av medarbetaren Jemele Hill för att ha brutit bolagets riktlinjer för sociala medier för andra gången på en månad, sedan hon twittrat om spelarnas protester och Jerry Jones.

”Förändring kommer när annonsörer påverkas. Om du känner starkt om JJ:s uttalande, bojkotta hans annonsörer”, skrev hon i söndags.

Hon klargjorde på Twitter under måndagen att hon inte förespråkar en bojkott.

Hill är en av programledarna för sportnyhetsprogrammet Sportscenter och stängs av i två veckor.