Tusentals människor var på gatorna för att demonstrera mot NMR som vid flera tillfällen försökte bryta sig igenom polisens avspärrningar.

Polisen spärrade även av ett område mellan Fabriksgatan och Örgrytemotet, i närheten av nöjesfältet Liseberg.

Polisen uppger att flera personer har gripits. Nordiska Motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg är en av de som gripits, uppger tidningen GT.

Strax intill Örgrytet fanns  tusentals motdemonstranter. Trängseln var stor vid avspärrningarna och några av motdemonstranterna kastade knallskott och bengaler mot polisen vilket skapade viss oro.

För att se det här innehållet måste du godkänna cookies från våra tjänsteleverantörer.

Kring Svenska Mässan jobbar tusentals personer och de har gjort vad de kunnat för att förbereda sig på demonstrationen.

– Vi är fyra som jobbar här idag och vi har gått igenom hur vi ska göra för att snabbstänga butiken, säger Zora Gorgioshi som driver Pressbyrån mitt emot Svenska Mässan där Bokmässan just nu hålls.

Zora Gorgioshi säger att hon var orolig då hon vaknade i morse.

– Jag tänkte på min personal och om nåt skulle hände dem, säger hon.

Zora Gorgioshi.

Inte långt ifrån Pressbyrån ligger House of Sweden där Sorhah Rouzmehr säljer vikingahjälmar, älgar och svenska flaggor till turister. När Arbetet träffar honom drar hundratals personer med förbi på trottoaren, men ingen  går in i butiken.

– Det gör inget att affärerna inte går något vidare idag. Jag tycker att det är bra att alla får demonstrera, säger han och betonar att även de som inte tycker som han ska få demonstrera.

Han kom själv till Sverige från krigets Iran 1988 och säger att han älskar Sverige och friheten här.

– Jag tycker att alla ska få säga sitt. Jag skulle gå i krig för att försvara Sverige, säger han.

Sorhah Rouzmehr. Foto: Erik Larsson