Arbetsmiljöverket är nu klar med utredningen av olyckan som skedde i början av mars i år, när en 51-årig man föll igenom ett hål på ett tak, där han och hans kolleger skulle montera ett brandfläktsaggregat, skriver Jönköpingsposten.

De skulle montera aggregatet vid ett hål täckt av en skiva, men skivan var lös och mannen tog ett kliv bakåt mot skivan som gled bort.

Han föll rakt ner genom hålet, och störtade 18 meter. Mannen avled bara någon timme senare på sjukhuset.

Enligt Arbetsmiljöverket låg dels handhavandefel bakom olyckan, men man anser också att arbetsgivaren Ömangruppen, brustit i sina rutiner.

Det saknades fallutrustning, ingen bara sele, det fanns ingen riskbedömning eller instruktion för hur arbetet skulle genomföras på ett säkert sätt.

Det jobbade andra människor under hålet som inte kände till att andra jobbade ovanför dem.

Arbetsgivaren vill i dagsläget inte lämna några kommentarer om dödsolyckan. Och huruvida det blir ett åtal eller inte är inte heller klart.

– Vi tittar på ytterligare utredningsåtgärder som finns att vidta för att sen göra en bedömning om vi ska gå vidare eller om vi ska lägga ner förundersökningen, säger åklagaren Jan-Olov Andersson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljöbrott som leder förundersökningen till Jönköpingsposten.

Så många har hittills dött på jobbet 2017

Här har människor dött på jobbet 2017