LO-styrelsen, som består av representanter från alla 14 LO-förbund, menar att det borde vara självklart för Almega Vårdföretagarna att personliga assistenter ska få samma löneökning som övriga på arbetsmarknaden.

– Vi kommer aldrig acceptera att en stor viktig kvinnodominerad yrkesgrupp ska få lägre löneökningar än alla andra på arbetsmarknaden. Därför står hela LO bakom Kommunals varsel, säger LOs ordförande Karl-Petter Thorwaldsson i ett pressmeddelande.

Det var i förra veckan som Kommunal lade ett varsel för personliga assistenter i privat vård efter att Almega Vårdföretagarna vägrat gå med på samma löneökningar som märket i årets avtalsrörelse.

Vårdföretagarna menade däremot att man ville höja lönerna, men väntade på att regeringen skulle höja assistansersättningen.

Varslet träder i kraft den 8 september.