Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

Den mordanklagade 20-åringens rullstolsburna mamma ringde polisen 2011 eftersom hennes son hotade henne med en kniv, enligt officiella polisuppgifter.

Året innan ska han ha slagit mamman i huvudet och låst in henne i badrummet då hon sagt till honom att sluta spela dataspel.

Enligt Derek Weimer, hans tidigare gymnasielärare i Union i Kentucky, var 20-åringen fascinerad av nazismen och idoliserade Adolf Hitler.

Han ska också ha talat om för sin lärare att han blev diagnosticerad för schizofreni när han var yngre och hade fått anti-psykotiska läkemedel.

20-åringen var en stor anhängare av Donald Trump inför presidentvalet 2016, säger Weimer. Han ska ha varit särskilt tilltalad av Trumps förslag att bygga en mur mot Mexiko.

Weimer säger att 20-åringen ville bli stridsvagnsförare i armén och att han hjälpte honom med en ansökan, som dock avslogs.

Enligt en talesperson för armén ska han ha deltagit i grundläggande militär träning i augusti 2015, men fick sluta eftersom han inte klarade av träningen.