Olyckan inträffade för en dryg vecka sedan på Postnords terminal i Segeltorp i Stockholm. Mannen som senare omkom av sina skador var inhyrd och körde en av Postnords lastbilar. Vid olyckstillfället hade han parkerat vid en av terminalens lastluckor.

Jakob Frödell, produktionschef på Postnords Årsta LB, säger till Sekotidningen att det är mardrömmen att en dödsolycka ska inträffa.

Huvudskyddsombudet Zeljko Markov uppger att det inte är helt klarlagt varför lastbilen kom i rullning, att inga tekniska fel har hittats.

– Vi kan redan nu dra en lärdom av det som hänt och det är att tekniken på tunga lastbilar måste utvecklas. Det vore fantastiskt om vi kunde hitta en säker teknik som kan förebygga att tunga fordon kommer i rörelse. Tekniken finns för personbilar, säger han till Sekotidningen och konstaterar att det behövs någon sorts automatisk broms.

Polisen och Arbetsmiljöverket utreder nu olyckan.