Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

På måndagskvällen inledde 6 000 anställda vid det statliga väveriet Misr i Mahalla, Egypten, en storstrejk. De kräver bonusar på 10 procent som sedan tidigare utlovats av det lokala parlamentet, men inte utbetalats.

Provinsen Gharbias guvernör Ahmed Deif Saqr har försökt förhandla med de anställda för att få ett slut på strejken, skriver Egypt Independent.

De anställda strejkar inne i fabriken och säkerhetsvakter liksom poliser har placerats utanför ingångarna av de lokala myndigheterna, av rädsla för att strejken urartar.

Sex år efter starten av revolutionen i Egypten som var en del av arabiska våren har strejker blivit mindre vanliga. Landets högsta domstol beslutade i maj 2015 att alla anställda som visat sig ha deltagit i en strejk kommer att tvingas i pension för att de ”har fördröjt allmänhetens intressen”, rapporterar Daily News Egypt.