Det var i mars i år som bussförare från Keolis deltog i en manifestation mot vad man upplevde som en försämrad arbetsmiljö, med oförutsägbara scheman med färre fasta tider och kortare pauser.

– Vi söker jobb utifrån olika kategorier, det kan vara tidiga morgnar, delade turer, dag, eftermiddag, kväll och natt. Det innebär att jag kan ha olika tider för jobb, sömn och mat varenda dag hela året runt, sa föraren och huvudskyddsombudet från Kommunal, Christer Swanson då.

Av samma orsaker skrev skyddsombud från flera olika depåer i Stockholm varsin 6:6a-anmälning till Arbetsmiljöverket. Och nu svarar myndigheten. Och inte heller den anser att bolaget gjort tillräckligt med förebyggande arbete, bland annat när man införde nya scheman. Bolaget ska även undersöka mer noggrant hur längden på rasterna påverkar förare.

Görs ingenting före den 30 september kan Keolis krävas på vite på 600 000 kronor, skriver tidningen Stockholm Direkt.