Nu finns treåriga avtal på plats för chaufförer och anställda på lager och fryshusföretag och enligt Handels ligger de ”i linje med vad andra redan fått”. Det innebär bland annat en låglönesatsning för de som tjänar under 24 000 kronor i månaden, något som ligger i linje med LO-samordningen. Flera andra avtalsförhandlingar har lett till varsel just på grund av detta, men inte denna gång.

– Jag är både stolt och glad över mina förhandlare. Efter långa och tidvis intensiva förhandlingar har vi slutligen lyckats komma överens med Almega utan att behöva varsla, något som andra förbund tidigare tvingats göra, säger Per Bardh, avtalssekreterare på Handelsanställdas förbund, i en kommentar.

Enligt tidningen Handelsnytt är det omkring 1 600 anställda som omfattas av de nya avtalen.

De anställda som täcks av avtalet för lagring och distribution får löneökningar på 1 650 kronor på tre år. Avtalet för lagerpersonal och chaufförer ger 1 634 kronor under samma tid. Anställda på fryshusföretag får 1 718 kronor. Löneökningarna ser något olika ut år för år.