Det hänger lite av en skugga över Almedalen i år i och med nazisternas närvaro i slutet av veckan. Hur ser du på det?
– Jag tycker att det är fullständigt horribelt att de har fått tillstånd att vara här. Det fina med Almedalsveckan är öppenheten och att du kan stöta på politiker och ministrar på stan. Att en sådan organisation har fått tillstånd är helt oacceptabelt och fel.

Under söndagen var det Vänsterpartiets dag. Då föreslog Jonas Sjöstedt (V) dygnet runt-öppna vårdcentraler. Hur ser du på det?
– Att öka tillgängligheten just i primärvården tror jag är en stor och viktig fråga men jag tror ändå att den största utmaningen för svensk sjukvård är att ta hand om de äldre, inte vi som får ont i halsen ibland. Därför tror jag att något av det viktigaste man kan göra är att satsa på och stärka äldreomsorgen, också för att få ner antalet som behöver söka upp sjukvården.

Du spelade in en podcast med Jonas Sjöstedt i morse. Vad gav du honom för råd från Kommunals medlemmar?
– Vi pratade om klass och jämlikhet och hur man ska förbättra för arbetarklassen. Och det är faktiskt inte så svårt. Se till att förbättra arbetsvillkoren, inte minst för medlemmarna i Kommunal. Att undersköterskorna och vårdbiträden får bättre löner såklart, men framför allt bättre anställningsvillkor. Det är det bästa man kan göra för att öka på jämlikheten men också nycken till kvaliteten i välfärden.

På onsdag är det Socialdemokraternas dag. Vad hoppas du på för besked från finansminister Magdalena Anderssons (S) tal?
– Fick jag önska skulle jag vilja att hon presenterade en ordentlig satsning på välfärden och specifikt på just äldreomsorgen. Där tycker jag inte att regeringen har varit nog offensiv.

I dag, tisdag, är det Liberalernas dag. På Jan Björklunds (L) pressträff under dagen pratade han bland annat om så kallade ”startjobb”. Jobb med lägre lön och ingen arbetsgivaravgift för nyanlända och ungdomar för att få in fler på arbetsmarknaden. Vad tycker du om den idén?
– Jag tror att det Jan Björklund och flera politiker måste lära sig är att det inte finns något tydligt samband mellan låga löner och att fler kommer i arbete. Det finns ingen forskning som pekar ensidigt på det och den som hävdar det hittar på. Jag tycker att man som politiker i stället borde vända sig till de som kan ta sig an de här utmaningarna. Det är arbetsmarknadens parter.