Polisen uppges ha slagit till mot mannens lägenhet för ett halvår sedan, då den användes som bordell av personer som hyrt den.

– Det var då jag bestämde mig för att definitivt inte ha lägenheten till förfogande på det sättet, säger LO-profilen till Aftonbladet.

Mannen ska vara skriven i den hyresrätt som har hyrts ut i centrala Stockholm, medan hans familj är skriven i en bostadsrätt. Han började hyra ut hyresrätten samtidigt som familjen skrev sig i bostadsrätten för några år sedan. Han har inte haft hyresvärdens godkännande.

Aftonbladet uppger att det har kostat 1 326 kronor per natt att hyra lägenheten, samtidigt som minsta uthyrningsperiod har varit fem nätter. Mannen har inte skattat för inkomster från uthyrningen och uppger att han ser över det nu, efter att Skatteverket hört av sig.

LO:s pressekreterare Jon Andersson säger att LO inte tänker gå ut med vem som hyrt ut lägenheten.

Hur kommer ni att agera nu?
– Det här berör ju en privatperson. Det är en tjänsteman på LO och ingen i ledningen, så det är egentligen inte så mycket vi kan göra. Det här har den personen gjort i egenskap av privatperson.

Kommer det att få några påföljder?
– Från vår sida? Nej, det är inte upp till oss egentligen.

Var hyresrätten personens egen lägenhet?
Det är ingen LO-lägenhet, det är inga kopplingar till oss på något sätt förutom att den här personen då jobbar här.

Personen hade enligt Aftonbladet hyrt ut utan tillstånd och inte skattat för intäkterna och samtidigt skrivit debattinlägg i skattefrågor, hur ser ni på det?
– Det här är en privatperson, en person som jobbar på LO och som gjort det här i egenskap av privatperson. Vi har ingen anledning att kommentera det utöver mer än att bekräfta att det är så. Sedan är det andra som får titta på det här men vi har inga kommentarer i övrigt.

Andra som får titta på det?
– Ja, om till exempel skattemyndigheten ska titta på det. Det är inget som berör den här personens tjänst här.