Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

PSD anklagar premiärministern för att ha misslyckats med att genomföra ekonomiska reformer.

– En premiärminister är bara legitim så länge han har stöd från de partier som röstat på honom. Vi har dragit tillbaka det stödet, säger Liviu Dragnea, PSD:s partiledare, efter ett regeringsmöte i Bukarest.

Men Grindeanu vägrar att avgå.

– Jag kommer inte att avgå förrän president Klaus Iohannis har talat med partierna och meddelat att han nominerar en ny premiärminister från PSD, säger han.

Tio år efter Rumäniens EU-inträde är landet fortfarande fattigt. Nya siffror från maj visar dock en ekonomisk tillväxt på 5,7 procent.

TT

 

Protester mot regeringen i Rumänien

Socialdemokraterna har tillsammans med ALDE (Liberalers och demokraters allians) majoritet i parlamentet. De vann valet i december sedan de bara ett år tidigare ha tvingats bort från makten efter en skandal kring en nattklubbsbrand där 64 människor omkom.

Tjänstemän anklagades för att ha varit korrupta och blundat för brandskyddsregler, något som orsakade regeringens fall. Även denna gång har PSD-regeringens styre kantats av massiva protester. Orsaken är att den socialdemokratiskt ledda regeringen velat avkriminalisera viss korruption.