Arbetsgivaren anmälde honom efter att han i början av året, under ett möte med en arbetsledare som ska ha varit missnöjd med personalen, ställt sig upp, slagit ihop klackarna, satt pekfingret under näsan och sträckt ut  armen i en nazisthälsning och sagt ”Heil Hitler” inför kollegerna.

Arbetsgivaren tog i anmälan även upp tidigare incidenter, som att mannen vid tre tillfällen tagit strypgrepp på en kvinnlig kollega, skriver Smålandsposten. Nämnden anser dock att strypgreppen inte går att bevisa.

Däremot får mannen en skriftlig varning för Hitlerhälsningen. Enligt nämnden är en sådan hälsning en ”oerhört kränkande gest”. Migrationsverkets nye generaldirektör Mikael Ribbenvik och ytterligare en ledamot ville även ge mannen löneavdrag, då han misskött sig tidigare. Tjänstemannen ska vara omplacerad och säger att han ångrar sig djup, uppger tidningen.