Lastbilschauffören har förts till sjukhus för vård. Vad som orsakat trafikolyckan är inte klart och kommer att utredas vidare.

Polisen var på väg till ett jobb när olyckan skedde, uppger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisregion Syd, för Aftonbladet. Han vill inte uttala sig om huruvida det var ett högprioriterat ärende som polisen var på väg på.

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till olyckan, som inträffade strax efter klockan halv ett mellan Röke och Hörja, strax nordväst om Tyringe. Enligt tidigare uppgifter till SOS Alarm satt en person fastklämd. Vid klockan 03.30 uppgav Skånepolisen att föraren av polisbilen avlidit av sina skador.

Polisens anhöriga är underrättade, uppger polisen.

Trafikverket har meddelat att vägen har stängts av under räddnings- och bärgningsarbetet och enligt den senaste prognosen kommer den att vara fortsatt avstängd fram till 07-tiden på tisdagsmorgonen, rapporterar Kristianstadsbladet.