De biologiska spår som hittades i containern vid Varbergs sjukhus har analyserats och de kommer från den försvunna mannen, rapporterar SVT. Därmed har polisen nu konstaterat att mannen avled i containerkomprimatorn, som pressar ihop avfall från sjukhuset.

– Det är med stor sorg som jag mottagit polisens besked om att det ofattbara verkligen har skett. Det är en stor tragedi, vi har förlorat en uppskattad kollega, säger Torbjörn Svanberg som är förvaltningschef.

Mannen var anställd som vaktmästare på Varbergs sjukhus och försvann i slutet av april. Hans tillhörigheter fanns kvar på arbetsplatsen.

En anmälan till Arbetsmiljöverket gjordes om misstänkt dödsfall och arbetsmiljöbrott. Mannen ska ha varit vid en container och slängt sopor, rapporterade SVT tidigare, och han befarades ha ramlat ner i den.

Vid en inspektion på sjukhuset upptäckte vi brister och utfärdade ett omedelbart förbud, sa Inger Högstedt vid Arbetsmiljöverket till Hallands Nyheter den 15 maj.

Enligt SVT tror inte polisen att ett brott har begåtts. Polisens utredning kommer att fortsätta för att försöka förstå hur olyckan kunde inträffa.