Till skillnad från ordförandevalet som blev en strid mellan förre förbundssekreteraren Markus Pettersson och kassören Tommy Wreeth så blev valet av övriga i ledningen en snabb affär, skriver Transportarbetaren. Både ombudsman Lars Mikaelsson och Anna Ryding, från Transports Västeråsavdelning, valdes med acklamation.

– Det är dags att Transport blir ännu mer relevanta i våra medlemmars vardag. Utmaningar råder det ingen brist på. Därför måste vi ha ett fackligt arbete i politiken, förklarade Lars Mikaelsson, enligt Transportarbetaren.

Han menade att det är dags för förbundet att enas:

– Det gäller nu att vi håller ihop, i stort och i smått. Medlemsvärvning och facklig organisering ska vara en självklar del av avdelningarnas arbete. Många personer som har sin bakgrund i vårt organiseringsprojekt har sedan tagit på sig förtroendeuppdrag, det är bra.

Lars Mikaelsson har en bakgrund som lastbilschaufför och Anna Ryding är väktare men har de senaste åren arbetat som ombudsman och kassör för sin avdelning.

– Transport har under lång tid stått inför stora utmaningar. Vi måste jobba stenhårt för att bli fler medlemmar i förbundet, så att vi blir starkare vid förhandlingsborden, sa hon uppger Transportarbetaren.

Läs mer om Transport

Wreeth tar över Transport efter röstrysare

Maktkamp hos LO-familjens bråkigaste familjemedlem

Historiska segrar hotade hos Transport

Lars Lindgren vill inte leda Transport igen

Val av ny Transportledning – laddad kongressfråga

Lars Lindgren vill bli Transports ordförande – igen

• Så ska Transport undvika framtida snedsteg

• Lars Lindgren avgår med omedelbar verkan

• Ledare; Allt måste kunna förklaras inför de medlemmar som varje månad betalar sin fackavgift.

• ”Lite speciell stämning här” – nya uppgifter om Transportbasen

• ”Det blir ju inte lättare att få medlemmar” – reaktioner från Transportavdelningar

• Transports ordförande bjöd på starksprit