– Tidigare såg man mig som rak och ärlig. I dag bedriver man en häxjakt på oss, säger skyddsombudet Conny Augustsson till Handelsnytt.

Tillsammans med skyddsombuden Ulla Svensson och Tina Rejbrand är han förtroendevald i den fackklubb som organiserar medlemmar i de två Helsingborgsbutikerna samt butiken i Ängelholm.

Sedan en omorganisation inleddes 2013, med kontraktshyvlingar i Helsingborgsbutikerna, övertidsproblem, och flera chefsbyten som följd, ska attityden ha förändrats drastiskt. Enligt skyddsombuden anser Jysk att de bara letar fel, vilket resulterat i flera varningar för förtroendevalda.

– Jag tänker på alla unga som de kör med tills de stupar. Vi hade en tjej nyligen som hade 103 mertidstimmar på en månad, detta utöver en nära på heltidstjänst. De sliter ju ut dem, säger Tina Rejbrand till Handelsnytt.

Förutom varningarna så ska även Jysk länge ha vägrat att låta skyddsombuden få tillgång till Arbetsmiljöverkets sajt i butikerna.

Handels i Helsingborg beskriver Jysks agerande som både ”chockerande” och ”antifackligt” och förhandling med företaget pågår vad gäller systematiska trakasserier mot förtroendevalda.

Jysk har själva avstått att kommentera uppgifterna.