Örebro: Fallolycka. Bygghiss faller åtta meter med två hissmontörer i hisskorgen. Montörerna förs till sjukhus, men skadas inte allvarligt.

Mjölby: Maskinolycka. Mekaniker kläms fast i maskin, tas loss av kollegor med hjälp av spett och hämtas av ambulans.

Nykvarn: Djurolycka. Elev bryter ett finger när hon leder ut två hästar i hagen. Eleven leder hästarna ensam då personalen hon ridit med ramlat av och slagit i huvudet.

Helsingborg: Fallande föremål. En person faller i marken efter att ha träffats i ryggen av en transportvagn som fastnat i en rullport på ett läkemedelsföretag. Personen förs till sjukhus med misstänkta ryggskador.

Stockholm: Fallolycka. En anställd i stall ska tömma skottkärran med dynga. Den anställda går upp för en ramp men containern som rampen leder till har flyttats och den anställda och faller två meter ner på marken tillsammans med skottkärran.

Stockholm: Rån. En livsmedelsbutik rånas efter stängningsdags. Personalen håller på att tömma en bankomat när en bil kör in genom den stängda entrén. Rånarna hotar personalen med yxa och får med sig pengar från både bankomat och kassaskåp.

Härryda: Tillbud. Risk för fordonsolycka. Elev spelar boll på skolgården när ett av kommunens elfordon kommer. Eleven ser inte fordonet utan backar in i det och faller framåt. Ingen skadas.

Gislaved: Flygande föremål. Man på verkstadsföretag rullar ihop en materialring på en haspel. Materialet släpper från valsarna och landar på mannens axel. Han skär också upp sitt ena lillfinger i olyckan.

Piteå: Tillbud. Risk för fallande föremål. När en vägg monteras vid husbygge släpper transportstödet i dörröppningen. Väggen går sönder och blir hängande i kranen. Ingen skadas.

Göteborg: Tillbud. Fallande byggställning. Kraftig vind gör att en byggställning faller ner på en innergård. Ingen skadas.

Umeå: Tillbud, hot. Berusad kund kommer in i livsmedelsbutik sent på kvällen. Kunden blir aggressiv och hotfull när personalen upplyser om att butiken är på väg att stänga.

Malmö: Tillbud, hot. Lärare ingriper när elever bär sig illa åt i matsalen. En av eleverna blir då hotfull, skriker, gör utfall och viftar med armarna intill lärarens ansikte.

FOTNOT Arbetet har begärt ut händelser som anmälts till och handlagts till Arbetsmiljöverket. Alla olyckor och tillbud som skett under veckan är inte med. En del anmäls aldrig, andra blir aldrig något ärende hos Arbetsmiljöverket, och vissa händelser har verket valt att sekretessbelägga.

Här samlar vi alla artiklar från arbetsmiljöveckan

Läs mer om #dinarbetsmiljö

Arbetsmiljöveckan – därför skriver vi om arbetsmiljö

Krossade benet under rutinjobb

Allt fler sjukskrivs efter arbetsplatsolyckor

Arbetsmiljöveckan

Vi har slumpvis valt en vecka under förra året: den 18 till 24 april 2016. Vi har begärt ut och gått igenom olyckor och tillbud, samt skyddsstopp och begäranden om ingripande från skyddsombud som inkom till Arbetsmiljöverket under den valda veckan för att sedan intervjua en drabbad eller berörd person för varje dag. Artiklarna publiceras på arbetet.se, dag för dag exakt ett år efter den valda veckan.