SVEG 2017-04-02 R‰ddningstj‰nst polis och ambulans p platsen d‰r en allvarlig bussolycka intr‰ffade p E45 mellan Sveg och FÂgelsjˆ i H‰rjedalen p sˆndagsmorgonen. En stor m‰ngd skolungdomar ska ha funnits ombord och flera uppges vara skadade. Foto Nisse Schmidt / TT / kod 40421

Foto: Nisse Schmidt/TT

Fackförbundet Kommunal förbereder en omfattande stämning mot Bergkvara Buss, det bolag som äger bussen som åkte av vägen i Härjedalen där tre personer omkom.

– Efter den tragiska olyckan så har det blivit ett fokus på chauffören som är medlem hos oss och som vi givetvis företräder och då känner vi ett ansvar att i den debatten som förs i massmedia förklara vår syn på företaget, säger Johan Ingelskog, enhetschef på Kommunal.

– Bergkvara Buss är ett företag som vi under en längre tid haft under lupp. Många av våra medlemmar vittnar om pressade scheman, stress och en allmänt dålig arbetsmiljö. Och vi förbereder nu en ganska omfattande stämning mot företaget i Arbetsdomstolen som gäller utlandsresor och beställningstrafik av det här slaget.