Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Ivar Andersen

Ryssland planerar att höja avgiften för tunga fordon som trafikerar landets motorvägar. På måndagen gick fler än 10 000 lastbilschaufförer ut i strejk och blockerade stora vägar med sina fordon, skriver The Moscow Times.

Yrkesförarna uppger att de redan betalar avgifter via bränsle- och transportskatter. De riktar också kritik mot att den nya skatten hamnar på bordet till en nära medarbetare till president Vladimir Putin.

Den 15 april kommer skatten att öka från 1,53 rubel (23 öre) per kilometer till 1,91 rubel (30 öre). Regeringen hade ursprungligen planerat att öka skatten till det dubbla men fick ge sig efter en massiv kritik. Skatten ska användas till att rusta upp vägarna.