LÄS OCKSÅ ”Blir inte lättare att värva medlemmar” – Transportavdelningar reagerar på representationen

Inte bara öl och vin utan också drinkar och whiskey. Aftonbladets granskande program 200 sekunder rapporterar på torsdagsmorgonen om tre tillfällen då Transports ordförande Lars Lindgren förefallit ha brutit mot förbundets policy. Det handlar om två gånger under 2015 och dessutom en gång i Almedalen förra sommaren då förbundsledningen åt och drack på restaurang Trossen i Visby.

Transport har ingen skriven alkoholpolicy, men enligt ordförande Lars Lindgren finns en ”uttalad oskriven policy” om måttlighet, sedan många år tillbaka. I klartext betyder den att det aldrig ska bjudas på mer än två glas vin eller öl vid representation. Vid enstaka mer speciell representation med exempelvis utländska gäster kan till detta komma en aperitif eller en avec.

Tidigare i veckan skrev Transportarbetaren att Lars Lindgren hade blivit intervjuade av ett tv-team. Han förklarade då för tidningen:

– Jag har ingenting att dölja. Jag har en rad tunga internationella fackliga uppdrag. Att inte kunna bjuda på vin till maten, och kanske en avec, uppfattas som väldigt konstigt i många länder.

Enligt uppgifter i tidningen representerade Lars Lindgren förra året för drygt 75 000 kronor. På kvittona finns mat, men också alkohol.

Tidningen skriver också att frågan kan komma upp på förbundets kongress i juni. Sex motioner tar upp alkoholpolicyn, Flera avdelningar vill ha ett totalförbud. Lars Lindgren tycker för sin del att det vore bra om det fortfarande gick att bjuda på en ”avec”.

– Men det är ingen stor fråga för mig. Säger kongressen nej får var och en betala själv.

Transportarbetaren har fått ta del av hela representatationen. Läs hela redovisningen här.