I dag har Handels och KFO växlat krav för avtal för anställda i butiker, stormarknader och lager. Facket begär löneökningar på 750 kronor i månaden för heltidsanställda, samt att lägstalönerna höjs lika mycket. Vidare ställs krav på heltid som norm.  Handels vill också reglera bort möjligheten till hyvling; att arbetsgivare kan minska anställdas arbetstid utan hänsyn till turordning eller uppsägningstid.

Tidningen Handelsnytt skriver att arbetsgivarorganisationen KFO:s krav går ut på att ge arbetsgivarna större makt över deltidsanställdas arbetstid. De vill att de anställdas scheman ska kunna variera mer så att fler kan jobba när det är som mest att göra.

– Ett av skälen till vårt krav är att det skulle underlätta att ge deltidsanställda fler timmar, säger KFO:s chefsförhandlare Magnus Lindström till Handelsnytt.

I dag har också Seko och Almega växlat krav gällande spårtrafikavtalet. Även här handlar de fackliga kraven bland annat om regler mot hyvling.

Seko uppger att de har omkring 9 300 medlemmar i spårtrafikbranschen, enligt Handelsnytt omfattar Handels avtal med KFO 13 000 anställda.