13 MÅNADER. Den 9 augusti blev Marwan Arkawi svensk. I 13 månader. Arbetet kommer att följa honom under hans år här, där ett jobb är nyckeln till att få stanna. Här samlar vi samtliga delar samt filmer och annat kring serien.

Foto: Alexander Mahmoud Reporter: Sandra Lund

Rummet-tittar-in-kopia-2

DEL 1/11 MÅNADER KVAR. – Jag har alltid velat göra en längre resa genom Europa. Det var inte riktigt så här jag hade tänkt. Läs hela del ett här.

 

ALX0483-515x344

DEL 2/10 MÅNADER KVAR. De första tre gick åt till administration för att komma in på den marknad som kan ge honom möjligheten att få stanna på riktigt. Nu har han börjat på SFI. Läs hela del två här.

 

ALX1398-515x344

DEL 3/9 MÅNADER KVAR. Marwan Arkawi väntar på att få flytta till Norrtälje. Men som så många andra flyktingar sitter han fortfarande fast på sitt anläggningsboende. Nu vill han verkligen få ett riktigt hem. Läs hela del tre här.

 

ALX2153-515x344-2

DEL 4/7 MÅNADER KVAR. Det är halvtid för Marwan Arkawis uppehållstillstånd på 13 månader. Han bor fortfarande kvar på anläggning och kommer därmed inte in i etableringssystemet. På nätterna lyssnar han på Mozarts Requiem och föreställer sig sin egen begravning. Läs hela del fyra här.

 

Foto: Alexander Mahmoud

DEL 5/6 MÅNADER KVAR. Marwan Arkawi har fortfarande inte fått flytta in i den kommun han anvisats till. Men han mår bättre och smider planer – för Sudan. Läs hela del fem här.

 

DSF4002

13 MÅNADER DEL 6/5 MÅNADER KVAR. En dryg vecka innan tidsfristen för Norrtälje kommun löper ut får Marwan Arkawi ett boende. När han kommer fram får han veta att det är tillfälligt och att hyran ligger på 19 500 kronor i månaden. Läs hela del sex här.

marwan7puff-515x314

13 MÅNADER DEL 7/4 månader kvar. Marwan Arkawi har ett högst tillfälligt jobb i ett system där fast jobb är vägen till ett permanent tillstånd. Hans kompis Ali Sido sliter på pizzeria. Samtidigt får handläggarna på Arbetsförmedlingen allt fler nyanlända i sina system, men ingen mer tid.

Skärmavbild-2016-11-24-kl.-08.20.33-515x583