Anna Kinberg Batra Foto: Bjˆrn Lindgren / TT kod 9290

Anna Kinberg Batra får hård kritik av Ulf Björk. Foto: Björn Lindgren/TT

INSÄNDARE. Verkligheten är M-ledarens största fiende. För där Anna Kinberg Batra målar upp en mörk bild av Sverige går det i själva verket allt bättre, skriver Ulf Björk, IF Metallare (S).

Vad vill M-ledaren Anna Kinberg Batra egentligen? Hennes återkommande attacker på statsminister Stefan Löfven är bara ett sätt att försöka minska Socialdemokraternas popularitet. Själv presenterar hon inga alternativ som skulle vara bra för Sverige.

Att attackera Stefan Löfven går bra och att klaga är hon bra på. Problemet för henne är att det går bättre och bättre för Sverige. Sverige gick med sensationella 85,3 miljarder kronor plus 2016. 120 000 fler i arbete. Inte i något annat EU-land är det så stor andel av den vuxna befolkningen som arbetar.

Enligt Pensionsmyndigheten är det bra med fler arbeten. Det leder till högre pensioner. Under alliansregeringens tid ledde massarbetslösheten till lägre pensioner. Underskottet i statsbudgeten på 89 miljarder kronor har nu den S-ledda regeringen vänt till ett överskott tack vare en klok och ansvarsfull ekonomisk politik.

Nu satsar Socialdemokraterna i regeringsställning 10 miljarder kronor till ökade statsbidrag vilket motsvarar 30 000 fler i arbete inom landsting och kommuner. Alliansregeringens oansvariga ekonomiska politik skapade stora underskott i landsting och kommuner och minskade statsbidragen som kan ha bidragit till att personalen fick ökad belastning i sitt arbete, ökad stress, ohälsa och sjukskrivningar som följd.

En socialdemokratisk ekonomisk politik har alltid lett till förbättringar i Sveriges ekonomi, men med Moderaterna i regeringsställning har ekonomin alltid försämrats och arbetslösheten blivit högre.

Anna Kinberg Batra anklagar Socialdemokraterna för att inte klara av att sköta landet. Sanningen är något helt annat. Vi har högre tillväxt än i Tyskland och högre än i alla våra nordiska grannländer. Enligt finanstidningen Financial Times är vi faktiskt sexa i världen. Tack vare en ansvarsfull ekonomisk politik.

Moderatledarens gnäll håller inte i längden. Svenska folket börjar inse att det i längden inte går att slå blå dunster i Sveriges befolkning.

Ulf Björk, IF Metallare (S)