SOLNA 2016-11-20 Exteriˆrbild p den nybyggda sjukhusbyggnaden Nya Karolinska Solna (NKS) p sˆndagen. P sˆndagen flyttade de fˆrsta patienterna ˆver till den nybyggda sjukhusbyggnaden. Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060

Foto: Henrik Montgomery/TT

Problemen på Karolinska universitetssjukhuset fortsätter. Nu har fyra fackförbund anmält arbetsgivaren till Arbetsmiljöverket för att få förtydliganden om den handlingsplan som ledningen ska använda för att åtgärda krisen.

LÄS OCKSÅ På besök på Sveriges mest utskällda bygge, NKS

Vårdförbundet, Kommunal, Läkarförbundet och Vision krävde nyligen en handlingsplan med svar på hur fem punkter de tagit upp ska lösas, skriver tidningen Vårdfokus. Men den handlingsplan som kom är oklar, otillräcklig, alldeles för teoretisk och ger bara svar på en av de fem punkterna, anser facken.

De vänder sig därför gemensamt till Arbetsmiljöverket. Verket ska nu pröva handlingsplanen och senare kan inspektioner komma att bli aktuella.

LÄS OCKSÅ Läkarfacket ensamt om kritiken mot NKS