MALM÷ 2017-02-11 Mariette och Benjamin Ingrosso gick vidare direkt till finalen vid Melodifestivalens andra delt‰vling i Malmˆ arena. Foto: Jonas Ekstrˆmer / TT / Kod 10030

Mariette fick känna på när arbetsmiljön inte fungerar efter delfinalen i Melodifestivalen. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Hot mot journalister, stjärnfall på Melodifestivalen och en svävande gripbil. Här är veckans svep över notiser om arbetsmiljö.

• Melodifestivalen. Efter vinsten i helgens deltävling i Malmö skadades en jublande Mariette Hansson när hon föll ner i ett hål på scenen. Hon plåstrades om av läkare och SVT ska anmäla olyckan till Arbetsmiljöverket.

• Svävande lastbil. En lastbil som levererade flis till värmekraftverket i Skene blev förra veckan upplyft av en automatisk gripklo så att den blev hängandes en knapp meter över marken. Även om ingen skadades vid tillbudet utreds det för att undvika framtida olyckor, uppger Borås tidning.

• Stress och press. De nya föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö används flitigt. Arbetsmiljöverket hänvisar till reglerna i mer än vart tredje inspektionsmeddelande, enligt tidningen Du & Jobbet. Skyddsombuden hänvisar också till föreskrifterna i var fjärde anmälan till Arbetsmiljöverket.

• Hot. En 54-årig kvinna åtalas efter att ha hotat att döda två reportrar på Aftonbladet, uppger Aftonbladet. Att journalister hotas är vanligt, men att det leder till åtal är mer sällsynt, enligt tidningen.