Mannen sköts strax före två-tiden natten till onsdagen utanför ett flerfamiljshus i centrala Malmö. Han fördes till sjukhus med livshotande skador. Mannen är inte känd av polisen, utan jobbar som någon form av vaktmästare i området

– Ja, han jobbade med snöröjning i vid mening under natten, säger Lars Förstell som är informatör vid Malmöpolisen.

Brottet rubriceras i nuläget som försök till mord eller dråp. Arbetsmiljöverket har i nuläget inte fått in en anmälan från arbetsgivaren, vilket enligt ska ske när någon skadar sig på jobbet, oavsett orsak. Myndigheten är än så länge inte inblandad i fallet.

– Nej, under sådana här speciella omständigheter är det i första hand en polisiär fråga. När vi fått in en anmälan gör vi vissa fall en utredning, i andra fall tittar vi enbart på arbetsgivarens egen utredning, säger Peter Burman, chef för Arbetsmiljöverket syd.