2014 nominerades Jenny Berggren till den prestigefyllda Guldspaden för sin granskning av Skanskas internationella verksamhet som hon gjorde tillsammans med Björn Wendelborn Barr på tidningen Byggnadsarbetaren. Några år tidigare nominerades hon till Sveriges tidskrifters utmärkelse Årets journalist. Det är en mycket meriterad reporter som nu anställts av Arbetet.

– Att gräva i arbetsmarknadsfrågor innebär att man kommer väldigt nära enskilda människor samtidigt som man får granska stora ekonomiska och politiska intressen. Jag ser fram emot att fortsätta det jobbet på Arbetet, säger Jenny Berggren.

Karl Martinsson har under sina år på Lokaltidningen Mitt i ägnat mycket kraft åt så kallad databasjournalistik. Han ser stora möjligheter att fortsätta det arbetet genom att granska allt från olyckor och arbetsmiljöbrott till företagsvinster.

– Statistik går att omvandla till engagerande journalistik, förklarar Karl Martinsson.

– Arbetets redaktion består redan av en rad tunga reportrar med specialkompetens inom avtal, försäkringar, arbetsrätt och arbetsmiljö. Med de här nyrekryteringarna kommer vi att kunna flytta fram journalistiken ytterligare både i papperstidningen och på nätet, säger chefredaktören Yonna Waltersson.

DSC06643

Jenny Berggren
”Jag är reporter, tvåbarnsförälder och odlare med ambitionen att öka andelen dans och vinterbad i livet.”

Har jobbat som journalist sedan 1998. Senast i tio år på tidningen Byggnadsarbetaren, innan dess bland annat på Situation Sthlm och Kommunaktuellt.

_MAN4730

Karl Martinsson
”En göteborgare i Stockholmsexil som förutom journalistik gillar fotboll (Gais), att spela saxofon och att resa.”

Har jobbat fem år på Lokal-tidningen Mitt i där han bevakade Stockholm. Innan dess radio- och tidningsreporter på Åland. Bakgrund som vårdbiträde i Göteborg.