Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

LÄS OCKSÅ Splittring inför syriska fredssamtal

En av rebellernas talespersoner, Yahya al-Aridi, beskrev enligt nyhetsbyrån AFP dock samtalen som ”långa och produktiva”. Och Ryssland — som tillsammans med Turkiet och Iran står bakom initiativet — var nöjd med FN-sändebudet Staffan de Misturas insats– Vi har arbetat väldigt konstruktivt med FN:s särskilda sändebud till Syrien, Staffan de Mistura. Vi ser att han till fullo förstår våra ansträngningar att stödja förhandlingsprocessen, sade Aleksandr Lavrentjev, som leder den ryska delegationen, enligt nyhetsbyrån Interfax.

Målet med mötet mellan rebellgrupperna och regeringssidan är att stärka den bräckliga vapenvila som förhandlades fram i slutet av december, och därigenom bereda väg för FN-ledda samtal i februari om en politisk lösning på konflikten.

TT