Jag kan bara instämma i vad krönikören Daniel Lehto skriver i Arbetet 13 januari. De mediciner som används i dag mot depression, adhd, bipolaritet, borderline med mera är effektiva och ger människor ett helt nytt och bättre liv. Jag vet av egen erfarenhet.

Det viktiga är att det upptäcks tidigt, men i dag finns en helt annan beredskap mot psykiska besvär och sjukdomar än förr. För mig som är 60 plus gjorde också det att jag kunde gå ner i arbetstid underverk. Då får man möjlighet att ägna sig åt intressen, motion, kultur och annat som gör livet meningsfullt.

LÄS OCKSÅ Krönika: ”Missförstådd medicinering” – Daniel Lehto

Vill också nämna mindfulness. Går man verkligen in för denna typ av terapi, som det finns hyllmeter skrivet om, med ett öppet och kritiskt sinne, ger det oerhört mycket. Det fungerar faktiskt också mot smärta!

Redan de gamla grekerna sade ju: Känn dig själv! Det var också den gamle socialdemokratiske folkbildaren Oscar Olssons devis. Och det gör man genom mindfulness, tro mig. Pröva, och döm själv. Som komplement till medicinering har det gjort mitt liv oerhört mycket rikare.

Mats Myrstener, bibliotekarie, Stockholm