LÄS OCKSÅ 75-dagarsregeln uppskjuten

Den proposition som ska leda fram till en ny generösare tidsgräns för deltidsarbetslösa med a-kassa är försenad. Tanken var att 75-dagarsregeln skulle ersättas med tidsgränsen 60 veckor under årets första kvartal, men nu ser det ut att bli senare i vår i stället.

– Om det blir i maj eller juni kan jag inte svara på. Det kommer ett proposition inom kort med alla detaljer som sedan ska klubbas i riksdagen, säger Ali Esbati, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

LÄS OCKSÅ Bättre a-kassa för deltidsanställda

Så innan halvårsskiftet sker förändringen? 
– Ja, och då gäller det alla som då är deltidsarbetslösa. Men jag vågar inte säga mer om detaljerna innan det är klart.

Enligt Vänsterpartiet som drev på förändringen i höstbudgeten är det runt 50 000 personer som berörs av reformen, det vill säga den grupp som slår i taket om 75 dagar.

LÄS OCKSÅ Förtroendevalda får a-kassa