A landslide covers a section of state highway 1 near Kaikoura, New Zealand, Monday, Nov. 14, 2016, after a powerful earthquake. A powerful earthquake that rocked New Zealand on Monday triggered landslides and a small tsunami, cracked apart roads and homes, but largely spared the country the devastation it saw five years ago when a deadly earthquake struck the same region. (David Alexander/SNPA via AP)

En av många naturkatastrofer under 2016. Denna skedde på Nya Zeeland. Foto: SNPA via AP

Notan för de naturkatastrofer som drabbade världen under 2016 uppgick till 1 600 miljarder kronor, enligt den tyska försäkringskoncernen Munich Re.

Beloppet är det högsta på fem år och innebär en ökning med två tredjedelar jämfört med året före. Antalet dödsoffer för naturkatastrofer var dock betydligt lägre: 8 700 under 2016, jämfört med 25 400 under 2015.

TT