Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Gärningsmannen lämnade sitt vapen när han efter den sju minuter långa skottlossningen på nyårsnatten lyckades smita från platsen. Turkiets premiärminister Binali Yildirim avvisar de första uppgifterna om att den skyldige skulle ha varit utklädd till tomte. Det verkar finnas oväntat få detaljer i signalementet, och ingen terrorgrupp har ännu tagit på sig ansvaret för dådet.

Bland de döda fanns en kanadensiska, och Kanadas premiärminister Justin Trudeau skickade i natt sina kondoleanser.

”Vi sörjer den meningslösa förlusten av en kanadensisk medborgare och står fast i vår beslutsamhet att arbeta med allierade och partners för att bekämpa terrorismen och ställa förövarna till svars”, skriver han.

”Vi sörjer med Turkiets folk i dag, och med alla länder som förlorat medborgare i denna onda attack”, står det i uttalandet.

Turkisk polis jagar efter skytten som gick in på nattklubben och sköt vilt omkring sig. 700—800 nyårsfirare fanns på klubben vid händelsen.

Av de identifierade är 24 utlänningar och 11 turkiska medborgare.

TT