LÄS OCKSÅ Städare på pendeltåg uppsagda efter upphandling

Sedan den 11 december har MTR tagit över pendeltågstrafiken i Stockholm. Underentreprenören Reneriet har tagit över städning och klottersaneringar av vagnar och stationer. Vid övergången fick de även ta över cirka 200 städare som tidigare arbetat för ISS och Stockholmståg.

Sekotidningen skriver att starten har varit skakig och många av de villkor och förmåner som städarna tidigare haft försvann vid övergången.

Efter att personalen började strejka på onsdagsmorgonen fick de till ett möte med Reneriets ledning och personalchefen på MTR

LÄS OCKSÅ Städbolag skjuter på uppsägningar

– Det var ett väldigt positivt möte för nu kom allt fram som inte fungerade. De lyssnade och har lovat att återkomma med svar senast den 14 januari på de krav som ställdes, säger Rainer Andersson från Pendelklubbens förhandlingsorganisation till Sekotidningen.