Foto: Elisabeth Ohlson Wallin (klicka på bilden för att se den större)

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin (klicka på bilden för att se den större).

För tio år sedan var jag i Staden Minsk för att fotografera HBTQ-personer. Den här bilden med änglavingarna tyckte jag var för snäll så jag visade den aldrig.

Men i dag när jag ser bilden upplever jag kvinnornas styrka – och utsatthet.

Homosexuella och transpersoner i Vitryssland har det ännu svårare i dag än för tio år sedan. Kyrkan, poliser, militär och myndigheter diskriminerar dem. För en tid sedan kastades två män i fängelse efter att stått för nära varandra i ett badhus. De störde ordningen.

I grannlandet Ryssland har HBTQ-personer ett helvete och i USA ska den blivande presidenten Donald Trump snart förverkliga sin politik. Rädslan sprider sig bland homosexuella, bisexuella, trans- och queerpersoner.