– Vi är på plats vid kraftstationen. Det är en arbetsplatsolycka och vi har konstaterat att två personer är omkomna, säger Roland Nerpin, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till TT.

Enligt Dala-Demokratens reporter på plats i Tyfors ska de två avlidna ha befunnit sig i en korg uppe i luften vid en elledning. Där ska de ha kommit i kontakt med den strömförande ledningen och avlidit omedelbart.

En förundersökning om arbetsmiljöbrott, innefattande vållande till annans död, är inledd och den leds av åklagare. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning som ska göras i morgon, tisdag.

Polisen fick in uppgifter om händelsen på måndagen vid 15.30-tiden.

– Jag kan bara konstatera att på något sätt har det skett en olycka utomhus i anslutning till kraftstationen. Det är ett antal personer som har utfört arbete där, säger Roland Nerpin.

Jonatan Björck, pressansvarig på elnätsbolaget Ellevio, berättar att de två avlidna männen kommer från Estland och är i 25- respektive 60-årsåldern och tillhör en utländsk underleverantör. Deras anhöriga är underrättade.

– De här två personerna har varit del av en arbetsgrupp som har arbetat med att bygga om en ledning som går mellan Fredriksberg och Lesjöfors, säger han till TT.

Han bekräftar att de båda männen har fått ström i sig. Flera personer var i närheten av olyckan och arbetet på platsen är tills vidare stoppat.

– Vi har varit igång här, många personer. Dels har vi åkt ut till olycksplatsen för att se själva och försökt prata med personerna som var där. Självklart bistår vi polisen och Arbetsmiljöverket i deras utredningar och försöker utreda från vår från sida vad som har hänt och se om vi har brustit i något, säger Björck och fortsätter:

– Vi ska bistå med hjälp på plats för de personerna som är där. De är ju inte svensktalande så därför behövs det också en tolk som behöver komma till platsen.