LÄS OCKSÅ Vinster i välfärden – det du behöver veta

”Det lagförslag som regeringen ska lägga på riksdagens bord ska förhandlas med oss”, skriver han i en debattartikel i Dagens Nyheter. Bakgrunden är att Vänsterpartiet efter valet 2014 krävde en överenskommelse om vinster i välfärden för att budgetförhandla med regeringen.

Enligt tidigare medieuppgifter kommer välfärdsutredningen, som presenteras på tisdag, att föreslå ett vinsttak på sju eller åtta procent. En tillsynsmyndighet får enligt utredningen i uppdrag att granska de privata bolagens årsredovisningar.

LÄS OCKSÅ Ledare: Att vinstuttag ur välfärden är stöld är fakta

LÄS OCKSÅ Företagare för vinstbegränsning

LÄS OCKSÅ Debatt: Löfven, stöder för vinststopp i välfärden stort – IF Metallare och socialdemokrater

LÄS OCKSÅ ”Orimligt högt vinsttak” – Kommunals ordförande Tobias Baudin

LÄS OCKSÅ Facklig kritik mot vinster i välfärden