Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Republican presidential candidate Donald Trump gestures while speaking at a rally Monday, Nov. 7, 2016 in Leesburg, Va. (AP Photo/Alex Brandon)

Donald Trump är inte nöjd över utredningen med Clintons mejl. Foto: Alex Brandon/TT

Donald Trump attackerar sin motståndare Hillary Clinton sedan det blivit känt att FBI inte hittat något olagligt i den senaste granskningen av hennes mejl. – Hillary Clinton är skyldig, säger han på ett valmöte i Michigan.

LÄS OCKSÅ Svårare att exportera till USA

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump har under den senaste veckan använt FBI:s nya e-postupptäckt för att mobilisera sina väljare, som redan tidigare är starkt kritiska till hans motståndare, Demokraternas Hillary Clinton. Han gör efter FBI:s besked klart att han fortfarande ser henne som skyldig och att han är övertygad om att Clinton slutligen kommer att ställas inför rätta.

– Du kan inte granska 650 000 mejl på åtta dagar, säger han på ett valmöte i Sterling Heights, Michigan, enligt flera amerikanska medier.

– Man kan inte göra det, folk. Hillary Clinton är skyldig.

Han är övertygad om att utredningarna av ”hennes brott” kommer att pågå ”under lång, lång tid”.

– FBI:s agenter kommer inte att låta henne komma undan med dessa fruktansvärda brott, säger han enligt Reuters.

LÄS OCKSÅ Hemlighetsmakeri ökar misstron mot skatter

På ett annat kampanjmöte tidigare under söndagen sade Trump, utan att direkt nämna FBI:s besked:

– Hillary Clinton skyddas av ett riggat system.

Även Trumps vicepresidentkandidat, Mike Pence, antyder på ett kampanjmöte att han inte är tillfreds med FBI:s s slutsats.

– Felaktig hantering av sekretessbelagda uppgifter är ett brott, sade Pence till en uppeldad publik i Hickory, North Carolina, enligt flera medier.

LÄS OCKSÅ Rostbältet stöttar Trump

FBI-chefen James Comey uppgav under söndagen att det inte finns någon orsak att åtala Hillary Clinton efter den nya granskningen av e-post som kan ha haft koppling till henne under hennes tid som utrikesminister.

”Vi är glada att saken är utredd men, till protokollet, det här kunde lätt ha retts ut innan första brevet skickades”, twittrar Hillary Clintons talesperson Brian Fallon.

Nyheten om den nya e-posten slog ner som en bomb för drygt en vecka sedan, när Comey skickade ett brev till kongressen där han berättade att utredare hittat e-post som kunde vara relevant för e-posthärvan.

Nu skriver han i ytterligare ett brev att den federala polisen inte har ändrat sin åsikt från i juli. Det innebär att FBI inte kommer att rekommendera något åtal mot Clinton för hur hon hanterade hemligstämplade uppgifter via den privata e-postservern som hon använde under sin tid som utrikesminister.