”En arbetsplats där man tar hand om sina anställda.” Så löd motiveringen när Handels i dag utnämnde Folksams telefonrådgivning till handels bästa arbetsplats 2016.

På måndagen presenterades Handels utmärkelse ”Handelns bästa arbetsplats 2016”. I år gick priset till Folksams telefonrådgivning som ligger i Sundsvall/Kramfors. Vice klubbordförande Ronny Nilsson är glad.

– Det betyder jättemycket både för klubben och arbetsgivaren. Jag tror att andra arbetsgivare kan lära sig att har man personal som mår bra är det en investering för företaget eftersom det leder till både bra resultat och en lägre kostnad, säger han i ett pressmeddelande från Handels.

Utmärkelsen går till arbetsplatser där fack och arbetsgivare samarbetar bra. Ett grundkrav är att arbetsplatsen har kollektivavtal och är verksam inom Handels avtalsområde (till exempel varuhus, frisersalonger, e-handel, lager eller tjänstemän inom arbetarrörelsen).

Alla Handelsmedlemmar kan nominera och vinnaren utses av Handels förbundsstyrelse. Totalt kom det i år in tio nomineringar; alltifrån lager till dagligvaruhandel.

Fackförbundets ordförande Susanna Gideonsson kallar Folksams telefonsrådgivning för ”en mycket värdig vinnare”. Handels menar att företaget ”kan visa andra arbetsgivare hur man på absolut bästa sätt tar hand om personalen”,

– Det här är en arbetsplats där man tar hand om sina anställda. Arbetsgivarna uppmanar de anställda att gå med i facket samtidigt som man jobbar hårt med frågor kring arbetstider och företagshälsovård. Det är bara några anledningar till att Folksam har fått det här priset, förklarar Susanna Gideonsson enligt pressmeddelandet.

Priset delades ut för första gången 2015 då Ellos Group vann.