Arbetet Global

Få fackliga utrikesnyheter, reportage och fördjupning med Arbetet Global med Erik Larsson och Linda Flood

A clown performs in the inaugural parade marking the 15th Iberoamerican Festival of Theater, FITB, in Bogota, Colombia, Saturday, March 12, 2016. The festival celebrates the performing arts, including circus, cabaret, musicals, live bands, dance, and theater. (AP Photo/Fernando Vergara)

Foto: Fernando Vergara/TT

Två av USA:s största varumärken, affärskedjan Target och hamburgerrestaurangen McDonalds försöker dämpa den rådande clownhysterin som utbrutit efter att läskiga clowner setts runt om i landet.

Target kommer att rensa sitt förråd på clownmasker och utklädningskläder med clowntema och McDonalds har dragit ner på företagsclownen Ronald McDonalds framträdanden de senaste två veckorna med hänvisning till ”det rådande klimatet kring clowner” enligt ett uttalande.

TT