Förhandlingarna om nya löner för de statligt anställda fortsätter i nästa vecka.

Avtalen skulle ha löpt ut natten till lördag, men Arbetsgivarverket är överens med såväl Seko som tjänstemannaförbunden inom Offentliganställdas förhandlingsråd (OFR) att prolongera dem fram till den 5 oktober.

– Efter en vecka av intensiva förhandlingar har vi hunnit så pass långt att vi är väldigt nära landningsbanan, säger OFR:s förhandlingsledare Åsa Erba-Stenhammar. Nu ger vi oss mer tid för att få klart de sista delarna i en uppgörelse.

Samma besked ger Seko:s förhandlare Helen Thornberg:

– Vi kör igång på måndag igen.

För tjänstemännens del gäller att Arbetsgivarverket har gått med på att diskutera vidare om förbättringar av arbetsmiljön i en arbetsgrupp.

– Men som vanligt gäller att ”ingenting är klart förrän allting är klart”, säger Åsa Erba-Stenhammar.