Avtalet är ettårigt och löper från första september i år. Från det datumet blir det en löneökning på 487 kronor per månad, vilket är samma nivå som arbetsmarknaden i övrigt och motsvarar märket på 2,2 procent. Och lägstalöner i avtalet höjs till 18 389 kronor i månaden, en höjning med 3,2 procent. Dessutom ska ersättning för obekväm arbetstid, samt tid för jour och beredskap öka med 2,2 procent från med första januari nästa år. Det finns dock inga individgarantier i avtalet.

När det kommer till arbetsvillkor kommer flera korta arbetstillfällen under ett beredskaps- eller jourpass att räknas ihop. Tidigare räknades det först efter 30 sammanhängande minuter under ett sådant pass. Arbetsgivaren blir också skyldig att dokumentera arbetstagarens version av vad som orsakat en visstidsanställning som upphör. Om det går ska arbetsgivaren få bukt med problemet i stället för att avsluta en anställning.

Enligt Kommunalarbetaren rör avtalet  cirka 30 000 personliga assistenter med en arbetsgivare inom arbetsgivarorganisationen KFO, främst små bolag och kooperativ.