Medlarna har frånträtt sitt uppdrag att föra förhandlingarna mellan LO-förbunden och Almega Samhallföretagen framåt, skriver Fastighetsanställdas förbund.

Medlingsinstitutet medlare Malte Eriksson, Jan Sjölin och Anders Forsberg lämnade i går besked om att de frånträder den frivilliga medling som parterna begärde i början av september.

Förhandlingarna mellan sju LO-förbund och arbetsgivarna i Almega Samhallförbundet har pågått sedan början av sommaren. I början av september begärde parterna frivillig medling eftersom samtalen om ett nytt kollektivavtal gick trögt men nu lämnar i således medlarna sitt uppdrag. Redan i förra veckan stod det klart att förhandlingarna var besvärliga.

– Jag avstår från att kommentera, vi får återkomma när vi kommit lite längre i förhandlingarna. Men jag är tveksam till att vi blir klara denna vecka, förklarade Ann-Marie Stenberg, samordnare på LO för Samhallavtalet, då för Arbetet.

Hon leder förhandlingarna tillsammans med IF Metall och Fastighets, även om alla sju LO-förbunden Fastighets, IF Metall, Kommunal, Seko, Handels, GS samt Hotell- och restaurangfacket, är representerade vid förhandlingsbordet. Avtalet som löper ut den 30 september gäller att LO-förbunds medlemmar som jobbar på Samhall.