Vi sparar data i cookies för att vi ska kunna analysera trafiken och ge dig riktade erbjudanden. Läs mer om hur vi använder cookies och vad du kan göra för att stänga av dem.

Gå direkt till textinnehållet

Anställda är för ”curlade” på Migrationsverket

STOCKHOLM 20131003 P kontoret. En man privatsurfar p arbetstid. Han tittar p di.se ist‰llet fˆr att arbeta. Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180

STOCKHOLM 20131003 P kontoret. En man privatsurfar p arbetstid. Han tittar p di.se ist‰llet fˆr att arbeta. Foto: Fredrik Sandberg / TT / Kod 10180

Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Curlade 80-talister” sabbar för Migrationsverket. Myndighetens ineffektivitet skylls på en hel generation, enligt en intern revisionsrapport. 

Långa ärendetider och trög beslutsfattning på Migrationsverket skylls nu på ”curlade 80-talister”. Det framgår av en intern revisionsrapport som Sydsvenskan tagit del av.

Revisionen pekar på att nyanställningar på myndigheten präglas av nya värderingar och nya utbildningar.

Att 80-talisterna är ineffektiva beror på att de  känner sig osedda på jobbet och ofta behöver stödsamtal vid företagshälsovården, står att läsa i rapporten enligt Sydsvenskan.

”Myndigheten har numera de så kallade curlingföräldrarnas barnkullor i rullorna. Vi har anställda som vant sig vid att bli skjutsade hit och dit och att få allt de pekar på”, heter det i rapporten.

På 1990-talet fattade en handläggare på Migrationsverket tre asylbeslut per vecka. För nio år sedan låg produktionen på två beslut per vecka. Men under den nuvarande flyktingkrisen har handläggarna bara fattat ett enda asylbeslut per vecka.

Enligt revisorerna beror den minskade produktiviteten inte på att de nya medarbetarna fuskar med sina arbetsuppgifter: ”De är inte slöare än sina företrädare och man tror inte heller att de surfar bort tiden, men man ser en kulturskillnad”, heter det i revisionsrapporten.