Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Dödssiffran efter jordbävningen i Italien skrivs åter upp kraftigt. Minst 247 människor dödades i skalvet, uppger nu myndigheterna.

Räddningsarbetare har fortsatt att arbeta under natten för att hitta överlevande under rasmassorna i de jordbävningsdrabbade delarna i centrala Italien.

Ett hotell som kollapsade i Amatrice hade omkring 70 gäster, och bara sju kroppar har hittills återfunnits, uppger borgmästaren Sergio Pirozzi i den lilla staden som är en av de värst drabbade av jordbävningen.

Bilder tagna från luften visar hur delar av staden — som förra året röstades fram till en av Italiens vackraste historiska städer — helt har kollapsat.

Dödssiffran efter det kraftiga skalvet har skrivits upp under arbetets gång. På torsdagsmorgonen meddelade lokala myndigheter att minst 247 människor har mist livet i katastrofen.

Men räddningsarbetare lyckades i natt också, 17 timmar efter skalvet, rädda en 10-årig flicka som drogs ut från rasmassorna i Pescara del Tronto.

– Hon är vid liv, skrek en av räddningsarbetarna.

Bilder från Sky Italia visar flickans ben täckta av damm och sedan dras hon fram ur bråten. Flickan fördes till sjukhus.

Premiärminister Matteo Renzi har sagt att regeringen ska mötas på torsdagen för att avgöra vilka åtgärder som nu ska vidtas för att hjälpa de drabbade samhällena.

– I dag är en dag för tårar, i morgon kan vi prata om uppbyggnad, sade han till journalister sent under onsdagen.

TT