Arbetet Global

Arbetet Global är ett projekt som delfinansieras av Union to Union.

Byggarbetare i Nordkorea tvingas ta metamfetamin för att snabba upp ett byggprojekt i huvudstaden Pyongyang, rapporterar Radio Free Asia.

Enligt radiokanalens källor används drogerna för att ett större byggprojekt ska bli färdigt innan vintern. Tidsramararna på ett av huvudstadens större byggprojekt – där bland annat en 70-våningar hög skyskrapa håller på att byggas – uppges vara snäva.

– Tvångsarbete i Nordkorea är vanligt och arbetskraften utnyttjas systematiskt i stort sett i alla projekt som Kim Jong-Un och andra  ledare prioriterar, säger Phil Robertson, chef för Human Rights Watch, i en kommentar till Huffington Post.

Enligt Radio Free Asia har användningen av droger kommenterats av graffitimålare i Nordkoreas huvudstad som kallar bland annat byggnadsarbetarna för regimens ”drogtrupper”.