Bussbolaget Nobina avskedar busschauffören som polisanmäldes efter en händelse i en buss på norra Öland i juli, rapporterar SVT Småland. En video visar hur busschauffören slår en asylsökande man, efter att den senare tagit en bild på honom.

Enligt mannen, som på filmen utsattes för misshandel, vägrades han följa med bussen. Efter att ha fått skjuts av en vän till en senare hållplats kunde mannen kliva ombord. I lokala medier har mannen berättat att han då tog en bild på busschauffören, med syfte att anmäla honom.

Videon som Barometern publicerat visar att chauffören sedan ville ta en bild på mannen, men han ville inte bli fotograferad och därefter syns flera slag.

Händelsen polisanmäldes och busschauffören gjorde en motanmälan om våld mot tjänsteman. Chauffören fick ett slag på armen under händelsen, enligt anmälan.
– Det är klart att man inte ska agera som det ser ut att jag gjorde på videon. – Men det finns en historia innan detta som inte alls kommit fram, sade busschauffören i en intervju med Östra Småland några dagar efter händelsen.

Busschauffören togs ur tjänst i väntan på polisutredningen och Nobina startade en internutredning som nu är klar. Chauffören avskedas.
– Det här beslutet har fattats i dialog med facket och med chauffören, säger Nobinas presskontakt Mahdi Ahmadi till Barometern.

Polisen fortsätter att utreda de anmälningar som gjorts, enligt lokala medier.