Hbtq-personer som arbetar på Nordic Choice Hotels är att gratulera. Deras arbetsgivare är årets hbtq-vänligaste företag, enligt Unionen. 

Unionens hbtq-pris delas ut på onsdag på Stockholm Pride. Företaget bedriver ett ambitiöst arbete för lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet och könsuttryck, lyder motiveringen.

– Jag är väldigt tacksam för att vårt arbete blir uppmärksammat och speciellt då det är en av våra egna medarbetare som har nominerat oss till priset, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels, i ett pressmeddelande.

Unionen har delat ut priset sedan 2011. Bland tidigare vinnare finns Ving och Systembolaget.

 

MER OM PRIDE2016:

Könsöverskridande klädsel visas sällan på jobbet

”Självklart för facket att delta i Pride”