Gå till innehållet
Gå till startsidan

Ett bättre arbetsliv kräver modig journalistik

Sök

Linda bjuder upp till picknick

När det är sol och sommar är det trevligt att ta med maten utomhus. Linda Karlsson som intervjuats tidigare i Handelsnytt ger oss sina bästa recept för ta-med-mat.

Innan jobbade hon i delikatessen på Ica Maxi Falun. Nu jobbar hon i en kock-pool för kommunen i Falun och rycker in som vikarie i köket på förskolor, annars är hon i ett skolkök. Matbloggar gör hon på yummifood.se

Rågform med chevrékräm, blåbärsvinägrett & parma (lyxmacka)

2 personer

Chrevrékräm

100 gram chevré
2 msk créme fraiche
1/2-1 tsk honung

Blanda chevré och créme fraiche, smaka av med honung. Mosa till en slät kräm.

Blåbärsvinägrett

1/2 dl frysta blåbär
1/2 msk vit balsamicovinäger
Salt och socker efter smak

Tina blåbären och blanda ner i balsamicovinägern, smaka av med salt och socker.

Lägg på ruccola, parma/serrano, och massor med chevrékräm på en skiva rågform. Toppa med blåbärsvinägrett och lite extra färska blåbär.

Melondrink med citron och mynta

4 glas

1,3 kg vattenmelon
1 citron
1/2 kruka mynta
1/2 dl vit sirap
Eventuellt is

Skala och kärna ur melonen. Mixa fruktköttet i en matberedare och sila det sedan genom en sil. Dela citronen och pressa ned saften. Hacka mynta och blanda det och sirap i drinken.

Fyll en termos så håller sig sig drinken kall tills du ska dricka den. Finns det plats kvar i termosen så släng ned isbitar. Häll upp drinken och toppa med myntakvistar. Voila!