Arbetet Kultur firar in sommaren med extra mycket läsning – och boktips. Själv brukar jag inleda semestern med att ta mig igenom stapeln av halvlästa titlar. De jag lagt undan, inte för att jag tröttnat, utan för att nästa bok kom emellan.

I år blir det Bookerprisbelönade The vegetarian av Han Kang, Carina Burmans Vi romantiska resenärer och Martin Gelins Den längsta kampen – Hillary Clintons väg till makten.

Och så ska jag lyssna färdigt på ljudboken Revolt, tredje delen i Suzanne Collins Hungerspelen, läst av Rebecka Hemse. Ett smidigt sätt att fylla luckan i allmänbildningen en av alla de – peppar peppar – sommardagar då solen bländar vita boksidor.

Tips: Zitas festivalsommar juli-augusti: Olika filmfestivaler visar favoritfilmer varsin vecka. Stockholm filmfestival lyfter fram filmer av kvinnor.